Лікування судинних зірочок

40% дівчат та жінок соромляться варикозної сітки на ногах. Записуйтесь прямо зараз на процедуру, яка зробить ваші ніжки красивими та здоровими.

Лікування судинних зірочок

Судинні зірочки (телеангіоектазії) – це один з різновидів варикозного розширення вен. Зовні вони є добре видимі у зовнішньому шарі шкіри вени. Найчастіше вони з’являються на ногах. Судинні сітки не загрожують здоров’ю людини, однак вони можуть свідчити про інше захворювання, яке протікає в організмі.

Найчастіше венозні сіточки з’являються у жінок у п’ятдесяти відсотках випадків. Здебільшого венозні сітки усувають в естетичних та косметичних цілях. Однак якщо їх не прибрати на ранніх стадіях, вони можуть збільшуватися в діаметрі і розростатися, шкіра над ними стоншується і призвести до кровотечі.
При цьому судинні зірочки малого розміру мають яскраво-червоний колір, тоді як сітки великого розміру – синій.

Причини виникнення телеангіектату

У появи судинних зірочок може бути кілька причин:

  • Спадкова схильність.
  • Дисбаланс жіночих статевих гормонів.
  • Прийом контрацептивів чи інших гормональних препаратів.
  • Зайва вага.
  • Стояча робота.
  • Вагітність.

Незважаючи на те, що телеангіектазія (судинні звіздочки) – це косметична проблема, вона може виявитися верхівкою айсберга, яка сигналізує про те, що в організмі є приховані зміни в магістральних судинах (більших венах). Найчастіше сіточки з’являються на ногах, однак вони можуть виникнути на грудях, животі та обличчі.

Симптоми, що спостерігаються при появі судинних зірочок

Зазвичай судинні сіточки не доставляють хворому на дискомфорт, однак вони є одним з видів варикозного розширення вен. Порушення роботи вен можуть супроводжуватися такими симптомами::

  • Втома ніг.
  • “Важкі” ноги.
  • Набряки.
  • Напруга у м’язах ніг.
  • Відчуття поколювання.
  • Біль.

При появі зірочок або перелічених вище симптомів слід записатися на консультацію до флеболога – фахівця, який займається захворюванням вен.

Найменування послуги Ціна
Склеротерапія від 2900 грн. (Точна вартість залежить від площі судинних зірочок та діаметра уражених вен.)

Методи лікування

Склеротерапія

Сучасний безболісний і простий спосіб позбавлення судинних зірочок. Процедура передбачає введення спеціального препарату в просвіт ураженої судини, що викликає склеювання його стінок і надалі його розсмоктування.

Лазерна терапія

Закриття ураженої судини відбувається рахунок склеювання стін під впливом теплових променів лазера.

Склеротерапія

Як проводиться процедура?

Перед тим, як зробити склеротерапію вен, проводиться УЗД. У момент маніпуляції за допомогою тонкої голки у пошкоджену вену вводиться спеціальний розчин – склерозант. Препарат склеює стінки судини, а згодом проблемна вена зникає. Дозування речовини розраховується у своїй в індивідуальному порядку.

  • Немає потреби у госпіталізації, оскільки процедуру лікар виконує амбулаторно.
  • Для проведення процедури не потрібне знеболювання.
  • На тілі пацієнта не залишається шрамів, оскільки процедура не потребує розрізів.
  • Одразу після процедури можна вести звичний спосіб життя.

Після склеротерапії необхідно надіти компресійну білизну 2-го класу компресії. У перші години після процедури небажано сидіти чи лежати. Рекомендується більше ходити, але без великих навантажень (підйому ваги, бігу, інтенсивних занять).

Ціна процедури при цьому розраховується індивідуально – вона залежить від площі уражених судин, а також необхідного обсягу препарату.

Середня вартість – від 3000 грн.

Склеротерапія

Як проводиться процедура?

Процедура передбачає використання спеціального апарату, з допомогою якого під впливом лазерних променів стінки судин склеюються. Таким чином судинні сіточки стають невидимими. Лазерну терапію можна проводити у випадках, коли пацієнт відмовляється робити склеротерапію.

Переваги склеротерапії

Застосовують тоді, коли пацієнт категорично не хоче робити склеротерапію (панічно боїться голок). Або якщо після склеротерапії з’являється меттинг – різке збільшення судинних сіточек.

Процедуру проводять за допомогою сучасного лазера. Ця технологія дозволяє зробити все швидко, ефективно та безболісно.

Крім іншого, лазер надає додатковий стимулюючий вплив і покращує стан шкіри, прискорює її регенерацію та надає омолоджуючий ефект.

Не потрібно носити компресійну білизну.

Наші лікарі зможуть запропонувати ефективне видалення дефекту у вигляді венозних сіток. У нас проводяться операції при різному перебігу хвороб судин, практикується консервативне та медикаментозне лікування. Для того, щоб запобігти розвитку важких форм захворювань судин, рекомендуємо записатися на консультацію до фахівця у разі перших симптомів.

Ціна лазерної терапії також розраховується індивідуально. У середньому вартість складає від 6000 грн.

Ви часто питаєте

Коли краще робити склеротерапію?

Особливих розпоряджень для процедури немає. Своїм пацієнтам я рекомендую проводити склеротерапію за 2–3 тижні «до» або «після» загару. Але комфортніше все ж таки буде в той час року, коли немає високої сонячної активності.

Як підготуватися до склеротерапії?

Для початку – запишіться на консультацію до флеболога, щоб провести УЗДС та виключити протипоказання. Якщо при обстеженні лікар не виявить факторів, які перешкоджають процедурі, то склеротерапію можна зробити цього ж дня.

Чи можна за один сеанс склеротерапії позбавиться судинних зірочок?

Відповідь у нашому відео – Дивитись відео

Чи можливий рецидив після процедури?

Відповідь у нашому відео – Дивитись відео