Клейова облітерація вен (біоклів)

Варикоз (варикозне розширення вен) є серйозною проблемою та викликає витончення стінок судин, запалення та їх зміну. При цьому можуть відчуватись біль, судоми, а також відчуття тяжкості в ногах. Захворювання може стати причиною серйозних ускладнень: тромбофлебіту, трофічних виразок, тромбоемболії легеневої артерії. Хвороби необхідно обов’язково лікувати за допомогою медикаментів або за потребою оперативного лікування. Сучасна медицина використовує нові методи лікування варикозного розширення вен нижніх кінцівок, що базуються на новітніх досягненнях науки та технологій. Одна з таких методик – клейова облітерація вен, у якій використовується натуральний та гіпоалергенний препарат – біоклеї.

Суть клейової облітерації вен

Під терміном “облитерація” передбачається закриття порожнини судини. Клейова облітерація, у свою чергу, має на увазі спосіб лікування варикозного розширення вен з використанням біологічного клею, який вводиться в посуд через спеціальний катетер.
Клейова облітерація вен – це малотравматична процедура, яка не потребує розрізів тканин. Також у момент процедури немає потреби в наркозі – анестезія виконується лише у місці проколу. У ході процедури хірург робить лише один мікропрокол, після чого за допомогою катетера в уражену вену вводять певну кількість біологічного клею, що закріплюється на стінках. Завдяки цьому всередині досягається склеювання судини, а щоб досягти надійного ефекту, хірург проводить компресію зони введення біоклею.
Кровотік по цій вені припиняється, а кров перенаправляється по здорових судинах – у такий спосіб вдається вилікувати варикозне розширення вен. Хід операції при цьому контролюється за допомогою УЗД.

Переваги біоклею для вен

Тривалість проведення процедури – 1 год.

Процедура безболісна. Проводиться лише місцева анестезія у точці, де вводиться біоклей.

Біологічний клей не викликає алергії.

Не потрібна спеціальна підготовка хворого перед операцією.

Після операції не потрібно носити компресійну білизну.

Пацієнт зможе вирушити додому в день проведення маніпуляції за кілька годин після неї. Реабілітація не потрібна.

Найменування послуги Варстість
Біоклей 40000 грн.

Підготовка до клейової облітерації вен

Слід зазначити, що для початку хворому слід записатися на консультацію до флеболога у Києві. На прийомі лікар поговорить із пацієнтом, а також візуально оцінить стан вен. Потім необхідно пройти кілька інструментальних досліджень для отримання точних даних про стан судин, щоб поставити діагноз. На основі отриманої інформації флеболог приймає рішення щодо методу лікування. Пацієнт не зможе ухвалити рішення про конкретний спосіб лікування за власним бажанням, оскільки він підбирається на основі проведеної діагностики та з урахуванням індивідуальних особливостей організму хворого.
Також процедура має кілька протипоказань: період вагітності та лактації, а також гострий тромофлебіт.

Правила, яких необхідно дотримуватись після процедури

У пацієнтів, які пройшли лікування з використанням біоклею, є низка обмежень. Серед них:

  • Керувати автомобілем можна не раніше ніж через 2-3 години після процедури.
  • Теплий душ дозволяється прийняти через 24 години. При цьому забороняється приймати гарячі ванни та відвідувати сауну наступні два тижні.
  • Для контролю результатів процедури слід повторно записатися прийом флеболога.
  • Деякі пацієнти відчувають дискомфорт у проведеному лікуванні. Він може відчуватися через 3-4 дні після операції і проходить самостійно на 10-12 день..

Для виключення ймовірності рецидиву рекомендується відвідувати флеболога раз на шість місяців.

Клейова облітерація вен є одним із найбезпечніших та найефективніших методів лікування варикозу. При цьому слід пам’ятати, що при перших появах симптомів захворювання слід звернутися до лікаря, а також діагностику, щоб поставити точний діагноз і призначити правильне лікування. Згодом хвороба може призвести до ускладнень, які важко піддаються лікуванню.

Чому варто проводити лікування у мене

Ковальчук Володимир Миколайович,
лікар-судинний хірург, флеболог.

Провів 5000+ успішних операцій.

15 років успішно проводжу шунтуючі операції з реконструкції артерій

Практика у Німеччині та Туреччині.

ерусь за найважчі випадки реконструкції артерій, навіть тоді, коли інші хірурги розводять руками.

Сформував команду спеціалістів, з якою працюю вже понад 8 років

Ви не доплачуватимете за гучний бренд клініки

“Гарний лікар – той лікар, який вміє лікувати захворювання з урахуванням індивідуальних особливостей організму”